Párbeszéd Tere közösségi tér

Hogyan segíthetjük a nyirokrendszer működését?

2019. május 02. 08:37 - Nosztalgikus

Helyszín: Párbeszéd Tere, XIX. Ady Endre út 89.

Ideje: 2019. május 21. kedd 18. 00 óra

 

nyirok_masszazs.jpgA jól működő nyirokrendszer az immunrendszer illetve az egészség alappillére, ezért a szervezetnek egy tökéletesen működő nyirokkeringésre van szüksége. Ez azonban nem mindig van így.

Sokak gondja a nyiroködéma, a dagadó, vizesedő láb. Ezeket okozhatja a táplálékkal a szervezetbe került tartósítószerek, vegyszerek és egyéb méreganyagok, a civilizációs betegségek (allergia, narancsbőr), mozgásszegény életmód, túlsúly vagy genetikai adottság. Nyiroködéma felléphet műtétek következményeként is. Jelentősen gyakrabban érinti a nőket, mint a férfiakat.
A nyiroködéma nem gyógyítható, de hatékonyan kezelhető. Ebben nyújt segítséget a nyirokterapeuta. Különféle technikákkal a felgyülemlett folyadékot olyan testtájra mozgatja, ahol a nyirokkeringés ép és fel tudja „szívni” a felesleget.

Mindezekről beszélgetünk titkok nélkül Váry Hornok Mónika nyirokterapeutával.

https://www.facebook.com/events/620750401775914/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parbeszedtere.blog.hu/api/trackback/id/tr714798892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása