Párbeszéd Tere közösségi tér

Irodalmi pályázatunkról

2019. február 28. 12:39 - Nosztalgikus

Ablak a világra, tükör a léleknek. Ezt a címet adtuk az általunk tavaly szeptemberben indított irodalmi és illusztrációs pályázatnak. Mi négyen, irodalombarátok Kispesten kitaláltuk, elterveztük, meghirdettük és izgatottan figyeltük, hogy mi történik. Nem történt semmi. Az erre a célra létrehozott e-mail fiókban még hetek múlva is csak a Google üdvözlő üzenete nézett velünk szembe és közben egyre közeledett a pályázat beadásának határideje. Kicsit csalódottak voltunk, de úgy gondoltuk, legalább megpróbáltuk. Aztán egyszer csak megérkezett az első pályamű és utána szép sorban a többi. Több mint egy tucat. Versek, novellák, sőt még egy regény is.

A díjkiosztót február 23-ra, Madarassy László, Kispest első jegyzőjének születésnapjára hirdettük és tartottuk meg a Forrásházban. Ott voltak kevés kivétellel a szerzők és vendégeik. Békés Anna magyartanár egymás után értékelte a pályázók írásait, kiemelve azok erényeit, de nem rejtve véka alá kritikai észrevételeit. Minden szerzőt arra bíztatott, hogy folytassa az írást.

Az illusztrátorok munkáit Lukácsy Tibor grafikus barátunk véleményezte, minden észrevételét példákon mutatta meg a jelenlévőknek. Reizingerné Fejes Tünde paverpol technikával készült művei nem kifejezetten írásműhöz kapcsolódtak, hanem a pályázati kiírás szellemiségéhez, így lehetőséget adtak a pályaművekből készült kiadvány szerkesztőjének a szabad válogatásra. Csapó Ida kollázs művei egy-egy általa választott íráshoz készültek, míg Boldis Írisz saját verseit illusztrálta.

És itt eljutottunk a kiadványhoz. Nyíri András korábbi könyvkiadó, szerkesztő barátunk vállalta, hogy a beérkezett írásokat és illusztrációkat kötetbe szerkeszti.  Ez volt a mi ajándékunk minden pályázónak.

A pályázat díjazottai                 I. helyezett Molnár-Varga Zita

                                               II. helyezett Kozák Vilma

                                               III. helyezett Kaptay Éva Mária

A „hivatalos” részt követő beszélgetésben kiderült, hogy az egyik szerző, Szokol Milán a Dorog melletti Annavölgyről érkezett, hogy Boldi Írisz még csak hatodik osztályos tanuló és hogy többek igényelnék, hogy ez a kis társaság egyéb alkalmakkor is összejöjjön és beszélgessen. Mi biztosan megszervezzük.

Reizingerné Fejes Tünde nem tudott részt venni az eseményen, de készített minden pályázónak egy –egy paverpol ajándéktárgyat. A pályaművekből készült kiadvány egy-egy példányát átadtuk a kispesti Helytörténeti Gyűjteménynek és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti fiókjának.

Köszönjük a szerzőknek, hogy részt vettek a pályázatunkon, és várjuk őket jövőre is.     

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parbeszedtere.blog.hu/api/trackback/id/tr2014659621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása