Párbeszéd Tere közösségi tér

Világutazók klubja - Kína

2019. november 16. 09:54 - Nosztalgikus

Sanghaj-Peking 1302 kilométer, négy óra. A szuperexpressz 347km/órás sebességgel viszi az utasokat a két sokmillió lakosú város között. Ezen a vonaton utazott Tóth Mihály is kínai útja alatt, és osztotta meg a Párbeszéd Tere vendégeivel a látottakat.

A Kínai Népköztársaság 70. évfordulójának ünnepségei idején érkezett Pekingbe, a képeken is látszott, hogy mindent eluralt a piros szín, a hetvenes szám, tömegesen érkeztek belföldi turisták a fővárosba. Egy különleges, lenyűgöző kultúra képei elevenedtek meg Misi nagyon élvezhető szöveges ismertetőjével. Akik látták Az utolsó császár című filmet, a képeken viszontláthatták Pu Ji gyerekkorának környezetét, a tróntermeket, a kerteket, a Tiltott várost. Nem maradhatott ki természetesen a Nagy fal sem, aminek egyes részeit lehet turistaként bejárni.

Peking palotái, hatalmas terei, jól ismert pagodái után Sanghaj 21. századi üvegpalotáit, felhőkarcolóit és a tradicionális építészet, Hugyecz László épületeit nézhettük meg.

És jöttek sorban a közlekedési képek, a pekingi metró képei, az ételek és a furcsaságok, meglepetések. A budapesti Lánchíd képe a sanghaji szálloda földszintjén, a szállodafolyosón elhelyezett „köpőtál”   

Misi néhány kérdéssel is készült, a helyesen válaszoló Kínából hozott apró ajándékot kapott, és mindannyiunkat megkínált a karamellizált zöldborsóval, amit úgy lehet ropogtatni, mint a csipszet.

Köszönjük a kellemes estét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parbeszedtere.blog.hu/api/trackback/id/tr4915308506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása